Voormalige Utrechtse poptempel Tivoli wordt hotel

29 oktober 2018

De oude pomptempel Tivoli in Utrecht gaat plaats bieden aan onder meer een restaurant en een hotel. Verder komen er een koffiebranderij, een bierbrouwerij en een bakkerij in. Het podium in de grote zaal zal worden gebruikt voor culturele organisaties.

Dat heeft de gemeente Utrecht, eigenaar van het pand, bekendgemaakt. Belangstellende konden plannen indienen voor het pand. Dertien partijen deden dat. Vier samenwerkende Utrechtse ondernemers hebben de inschrijving gewonnen. Naar verwachting gaat het vernieuwde complex eind 2020 open voor publiek.

Kyteman
Tot voor kort fungeerde Tivoli als Kytopia; de thuisbasis van hiphopper Kyteman, met studio’s en werkplekken voor andere artiesten. De laatste tijd werd een deel van het pand gebruikt voor kinderopvang.

Tot 2014 zat in het oude klooster aan de Oudegracht een popzaal waar internationale bekende artiesten en bands optraden. De uitbater trok eruit toen het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg werd geopend.

In 1981 werd het pand, dat toen NV-huis heette, bezet door krakers van het Komitee Tivoli. Daarna traden er plaatselijke en landelijk bekende punkbandjes op.