Bron

VVEM

VVEM presenteert documentaire ‘Pandemie in evenementenland’

25 januari 2023

In opdracht van de Vereniging Van Evenementenmakers (VVEM) is de documentaire ‘Pandemie in het evenementenland’ geproduceerd.

Aan de hand van interviews en sfeerbeelden wordt hierin de impact van de COVID-19 pandemie op de Nederlandse evenementenbranche inzichtelijk gemaakt. De film gaat op donderdag 9 februari om 16:00 uur in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

‘Pandemie in het evenementenland’ is in opdracht van de VVEM gemaakt door content marketing agency We Are The Night. In de documentaire wordt inzichtelijk hoe hard de evenementenbranche getroffen is, hoe deze branche op de achtbaan aan ontwikkelingen heeft geanticipeerd en hoe kwetsbaar het doorgaans door andere landen met jaloerse blikken bekeken Nederlandse ecosysteem van evenementenmakers is gebleken.

“De impact van de coronapandemie op de maatschappij is enorm geweest, dat behoeft geen uitleg. Voor onze doorgaans supergezonde branche, waren de omstandigheden echter meer dan uitzonderlijk en niet te vergelijken met andere branches. Zelfs nu de maatschappij weer volop draait alsof er niets gebeurd is, dreunt het bij ons nog na”, aldus VVEM-voorzitter Henk Schuit. “Wij moesten als eerste dicht, konden als laatste weer open en waren in de tussenliggende periode met grote regelmaat – en veelal onterecht – de gebeten hond. Als VVEM vinden we het belangrijk dat die impact op onze branche inzichtelijk wordt. Vandaar dat we een documentaire hebben laten maken nu de wonden nog vers zijn. Zodat we niet vergeten en zodat iedereen begrijpt dat de hoge kwaliteit van evenementen zoals we die in Nederland hebben niet vanzelfsprekend is.”

‘Pandemie in het evenementenland’ gaat in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht op 9 februari aanstaande. Bij deze première zijn VVEM-leden, leden van de Alliantie van Evenementenbouwers en diverse andere stakeholders aanwezig. In later stadium zal de film online beschikbaar komen.