Bron

DEN

Wat beweegt jouw publiek, nu en in de toekomst? Interview met Carlo van Lienden

29 maart 2023

Wat beweegt het publiek? Waar kun je hen bereiken? En hoe? Carlo van Lienden, spreker op het Congres Podia Festivals Evenementen 2022, is hier als verhalenverteller, contentmaker en metaverse-expert ingedoken.

DEN spreekt met hem over digitale ontwikkelingen en het publiek van de toekomst. Wat is zijn visie op generatie Z en de toekomst van de cultuursector? En wat kun je volgens hem als culturele instelling, groot en klein nu doen?

Weerstand: waar begin je?

“Moet ik me hier ook nog in gaan verdiepen?”, omschrijft Van Lienden de weerstand die hij voelt bij nieuwe, digitale ontwikkelingen. Weerstand die iedereen ongetwijfeld ervaart. Digitale transformatie, je moet er iets mee, maar waar begin je?

“Gefeliciteerd! Het feit dat je die vraag stelt, betekent dat je een eerste stap neemt”, antwoordt Van Lienden als wij hem die vraag stellen.

“Overwin de weerstand en begin dichtbij. Leer je huidige publiek kennen, maar ook de mensen die geen publiek meer zijn. Onderzoek de behoeftes van oud publiek en nieuwe generaties: wat willen zij zien? Hoe willen zij dit zien? Dit kun je doen door data te verzamelen en te analyseren. Of organiseer panelgesprekken!”

Lees hier verder.