Webinar 7 oktober: Bias aanpakken en stereotypen bestrijden

4 oktober 2021

Webinar over het aanpakken van vooroordelen en het bestrijden van stereotypen in de live sector.

Als onderdeel van het gezamenlijke door de EU gefinancierde project “Gender Equality on and off the Stage: A Mapping Project of the European Live Performance Sector” organiseren de Europese sectorale sociale partners – PEARLE*, FIA, FIM en UNI MEI – een reeks van vier workshops van twee uur over verschillende dimensies van gendergelijkheid in de Live Performance-sector.

Live optredens kunnen een belangrijke rol spelen bij het veranderen van de manier waarop Europeanen gendergelijkheid zien. Vandaag de dag blijft de vertegenwoordiging van vrouwen in al hun diversiteit een probleem in de sector, en genderidentiteit en -rollen worden vaak stereotiep weergegeven.

Hoe zorgen we voor een betere vertegenwoordiging van alle vrouwen op en naast het podium? Hoe kunnen we een eerlijk en nauwkeurig beeld van vrouwen en mannen bevorderen, vrij van stereotypen en seksualisering? Hoe kunnen we genderrollen op het werk overwinnen en vrouwen en mannen aanmoedigen om andere loopbaantrajecten te verkennen?

Het evenement wordt gemodereerd door Gender Equality Consultant Anne Boukris

Schrijf je hier in