Webinar ‘Alles over afvalvrije bekersystemen op evenementen’

19 januari 2021

Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Greenevents.nl organiseert een gratis webinar waarin deze vragen aan bod komen.

De productie van plastic is in de afgelopen decennia exponentieel toegenomen en zal naar verwachting in 2050 verdubbeld zijn. Wist je dat er elk jaar meer dan acht miljoen ton (!) plastic afval in de zee terecht komt? Dit verstoort het wereldwijde ecosysteem en is slecht voor de gezondheid van zowel dieren als mensen.

Er wordt hard gewerkt aan een circulaire toekomst. In 2050 wil Nederland een circulaire economie zijn en in 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen zoals olie en gas met 50% gereduceerd zijn. Ook het gebruik van wegwerp plastic wordt aangepakt. Zowel op Europees als landelijk niveau staan er in 2021 al een aantal grote veranderingen met betrekking tot regelgeving aan te komen. In juli van dit jaar geldt een statiegeldverplichting op kleine flesjes en zal ook de Single Use Plastics (SUP) richtlijn van kracht gaan. De aanpak van wegwerp plastic is dus urgent, ook voor evenementen. De inzet van een afvalvrij, ook wel circulair, bekersysteem is een van de oplossingen waardoor organisatoren klaar zijn voor de toekomst.

Lees hier meer en schrijf je in