Bron

Green Events

Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

17 november 2022

Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een verbod op wegwerp plastic, hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen hergebruiken, of hoogwaardig recyclen.

Zijn jullie hier al op voorbereid? Voor wie de sessie over dit onderwerp op het Congres Podia Festivals Evenementen 19 september jongstleden heeft moeten missen een enorm handig webinar op 29 november. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst kom je alles te weten over deze regelgeving en de mogelijkheden in de praktijk.

Wat komt er aan bod?

Welke veranderingen in wet & regelgeving staan er op stapel? Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Welke mogelijkheden zijn er als het om voedselverpakkingen gaat? En welke rol neemt de gemeente, bijvoorbeeld als het gaat om stadsbrede evenementen?
Erwin Roodhart is in Leiden actief betrokken bij de overstap naar herbruikbare bekers. Hij gaat tijdens dit webinar in gesprek met Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Tessa Groenen (Vierdaagsefeesten) en Tijl Couzij (Into The Great Wide Open).

Wet & regelgeving vanaf 2023

Sanne Westra is namens het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat verantwoordelijk voor de implementatie van de Europese Single Use Plastics richtlijn, ook wel SUP genoemd. Vanaf 2023 zorgen veranderingen in wet & regelgeving ervoor dat hergebruik de nieuwe norm wordt. Wat betekent dat voor evenementen? Sanne geeft een toelichting op deze nieuwe regeling.

Huishoudelijk

  • Webinar: Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk
  • 29 november 11.00 – 12.45
  • Deelname is gratis
  • schrijf je hier in (ook als je het webinar terug wilt kijken)!
  • Sprekers: Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Tessa Groenen (Vierdaagsefeesten) en Tijl Couzij (Into The Great Wide Open).
    Hosts: Erwin Roodhart (Ondernemend Leiden) en Laura van de Voort (Green Events).