Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector

13 februari 2020

Werk je bij een culturele of creatieve organisatie of ben je creatief professional, zzp’er? Wil je jezelf ontwikkelen en investeren in een betere arbeidsmarkt voor alle werkenden in de sector? Kom dan op 14 april naar TivoliVredenburg voor de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector.

Na de eerste werkconferentie op 21 januari 2019 is er hard gewerkt aan de punten op de arbeidsmarktagenda. Nu is het tijd om de resultaten en inzichten daarvan te bespreken en een volgende stap te zetten naar een betere arbeidsmarkt.

De impact van de culturele sector op de samenleving groeit, maar zonder duurzame arbeidsmarkt zitten er grenzen aan die groei. Als werkenden in de cultuur blijven kampen met tijdelijke contracten, ontbrekende professionele ontwikkeling, minimale uurtarieven en hoge arbeidsrisico’s holt de culturele sector zichzelf uit. Hoe is de impact van cultuur voor de toekomst veilig te stellen? Benut de culturele sector de mogelijkheden die de markt biedt voldoende? Hoe kan jij als creatieve professional groeien in je werk? Hoe is de arbeidsmarktpositie van werkenden in de sector te verbeteren?

Aukje Nauta, organisatiepsycholoog en bijzonder hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context', introduceert het thema van de werkconferentie: Groeicultuur//Cultuurgroei. De dagvoorzitter is Kim Coppes.

Aan de slag in vier werksessies
Na de opening van de conferentie gaan deelnemers in de werksessies aan de slag met een arbeidsmarktvraagstuk dat voor hen belangrijk is. Er zijn speciale werksessies voor zelfstandigen en voor medewerkers van culturele instellingen. Meer informatie volgt.

Save the date
Zet dinsdagmiddag 14 april alvast in je agenda, de Stichting Middelen Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve Sector (SMACC) kijkt uit naar je komst! Over een paar weken maakt SMACC het volledige programma bekend, vanaf dat moment kan je je ook inschrijven voor de werkconferentie.

Blijf op de hoogte
Heb je dit bericht niet direct ontvangen en wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze mailinglist via info@platformacct.nl.

PlatformACCT
De werkconferentie wordt georganiseerd door Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst. PlatformACCT is het platform van sociale partners in de culturele en creatieve sector, aangevuld met stakeholders en onafhankelijk deskundigen. De missie van het platform is het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector, en zo een bijdrage leveren aan een duurzame, toekomstbestendige en bloeiende culturele en creatieve sector in Nederland. Volg PlatformACCT op LinkedIn en Twitter.