Werkprogramma Creative Europe 2022 goedgekeurd door de Europese Commissie

18 januari 2022

Het Creative Europe werkprogramma 2022 werd op 13 januari goedgekeurd door de Europese Commissie. Binnenkort worden de nieuwe Creative Europe calls (MEDIA, Cultuur en Cross-sectoraal) gepubliceerd.

Met een begroting van ongeveer 385 miljoen euro, bijna 100 miljoen euro meer dan in 2021, verhoogt Creative Europe de steun aan de creatieve en culturele sector , rekening houdend met de uitdagingen van de corona-crisis en de groeiende wereldwijde concurrentie. 

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en jeugdzaken, zegt hierover "De culturele en creatieve sectoren zijn de ziel van de Europese samenleving. We weten hoe veerkrachtig deze sectoren de afgelopen twee jaar zijn geweest. In 2022 zal Creative Europe kunnen rekenen op het grootste budget ooit. De EU staat aan hun kant om het herstel, het creatieve proces en innovatie te ondersteunen. Wij nodigen kunstenaars, creatieven en professionals uit de culturele sector uit om de vele financieringsmogelijkheden die Creative Europe biedt te verkennen en te benutten."

Lees hier het volledige persbericht van de Europese Commissie en klik hier voor het werkprogramma 2022.