Whitepaper: livestreaming & virtuele live shows

4 maart 2021

Verken de nieuwe mogelijkheden van livemuziek met een exclusief rapport met markt- en gebruikstrends, over virtuele concert formats.

Download hier de whitepaper.

In deze whitepaper gewijd aan livestreaming en de virtuele live-ervaring, is het doel om de essentie van de huidige trends te begrijpen en achter de schermen te kijken om de belangrijkste dynamiek te begrijpen die mogelijk de toekomst van de live muziek sector zal bepalen

Het behoeft geen betoog dat we allemaal de sensatie missen van live concerten in volle (en mindervolle) zalen en op festivals. Een hele industrie, de artiestengemeenschap en hun fans wachten reikhalzend op de hervatting van live concerten.

De reactie op de lockdowns van live-evenementen was het vinden van digitale alternatieven. Concerten moesten zichzelf in korte tijd opnieuw uitvinden, zowel in businessmodel als in productiemethode. Een ander belangrijk en waarschijnlijk langetermijneffect dat in overweging moet worden genomen, is de manier waarop het muziekgebruik is veranderd en de versnelling ervan in de context van de pandemie.