Wie moet volgens jou de IJzeren Eierbal winnen?

6 december 2018

Nomineer nu je favoriete aanstormende talent uit de Nederlandse livesector.

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2019 presenteren de Vereniging voor Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) en 3voor12 voor de derde keer de IJzeren Eierbal. De prijs wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt aan een aanstormend talent in de livesector van de Nederlandse muziekindustrie. Een jonge medewerker die nu al boven het maaiveld uitsteekt door een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar organisatie. Een rookie die over een paar jaar een bepalende rol gaat spelen in de Nederlandse (of misschien zelfs internationale) livesector. 

De IJzeren Eierbal wordt uitgereikt tijdens de IJzeren Podiumdieren, de avond waarop de VNPF sinds 1997 jaarlijks de beste medewerkers en organisaties uit de Nederlandse livesector eert. De eerste winnaar van de IJzeren Eierbal was Jochem Winterwerp van Friendly Fire. Begin dit jaar ging de felbegeerde aanmoedigingsprijs naar Timo Spruitenburg van Kultlab. 

Iedereen die werkzaam is in de Nederlandse livesector én niet ouder is dan 27 jaar kan worden voorgedragen voor de IJzeren Eierbal. Een talentvolle collega nomineren kan door uiterlijk zondag 9 december een mail te sturen naar info@vnpf.nl en de onderstaande vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De winnaar wordt bepaald op basis van de ingestuurde motivatie. De IJzeren Eierbal wordt uitgereikt op zaterdag 19 januari. 

Criteria IJzeren Eierbal 

  • Hoe oud is de kandidaat? De persoon mag niet ouder zijn dan 27 jaar. 
  • Hoe lang werkt de kandidaat in de live-popsector en op welke manier legt de 'junior' nu al 'senioriteit' aan de dag in zijn/haar werkzaamheden?
  • Hoe heeft de kandidaat in positieve zin een verandering in gang gezet binnen de eigen organisatie en/of in de live-popsector?
  • Op welke manier vervult de kandidaat een voorbeeldfunctie voor anderen?
  • Op welke manier speelde de kandidaat een belangrijke rol in het slagen van een project/activiteit?
  • Hoe bevordert de kandidaat de collegialiteit, een positieve werksfeer en hoe brengt de kandidaat mensen met elkaar in contact?
  • Wat heeft de kandidaat in korte tijd al geleerd?