Bron

Eindhovens Dagblad

Wim Hillenbrink interim-directeur de Cacaofabriek

13 juli 2023

Wim Hillenbrink is benoemd tot interim-directeur van De Cacaofabriek. Hij begint op 1 augustus bij de Helmondse culturele instelling.

Hillenbrink volgt Gijsje van Honk op. Zij werd in maart van dit jaar interim-directeur van Cacaofabriek en Speelhuis, na het vertrek van Jochem Otten die ook deze functies combineerde. Van Honk gaat nu verder bij het theater, waar ze zich vanaf augustus helemaal richt op de verzelfstandiging.

Hillenbrink (58) kan bogen op enige ervaring: van 2010 tot en met 2015 was hij bestuurslid van de schouwburg in zijn huidige woonplaats Venray. In die functie droeg hij onder meer bij aan het in eigen beheer nemen van de horeca. Verder was hij president (= voorzitter) van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Helmond. Daar is hij nu nog commissaris van.

Hillenbrinks aanstelling loopt tot 1 januari 2024. ,,We gaan na de zomervakantie een profielschets opstellen voor een definitieve directeur”, zegt bestuursvoorzitter Michel van den Berg. ,,Dat wordt een open vacature.” Waar natuurlijk Hillenbrink een goede kandidaat is mocht de samenwerking bevallen, beaamt hij. ,,We zijn voor nu blij dat we weer iemand hebben.”

De fusie van Speelhuis en Cacaofabriek is op de lange baan geschoven, werd onlangs bekend. Of dat er nog ooit van komt, blijft ongewis. ,,Wij moeten nu door”, aldus Van den Berg. De horeca wordt na alle perikelen van het afgelopen jaar nu bestierd door een nieuwe manager, Wilco Meulendijks.