Bron

codedi.nl

Foto

Anna van Kooij

Winnaars &Awards 2022 bekend gemaakt

10 november 2022

Winnaars &Awards 2022 bekend gemaakt

De winnaars van de &Awards zijn bekend gemaakt op het event van Code Diversiteit & Inclusie.

In Theater Zuilen is de Persoonsprijs uitgereikt aan Alida Dors en de Projectprijs werd gewonnen door ‘Kleur’. Deze prijzen worden jaarlijks toegekend aan een project én een professional die zich hebben ingezet voor diversiteit en inclusie in de culturele sector. De &Awards dienen als stimulering, voorbeeld en signaal naar andere culturele organisaties.

Cultuur verbindt mensen en verrijkt. Het is daarom belangrijk dat de cultuursector ook de brede diversiteit in onze samenleving representeert. Er is nog een wereld te winnen om tot een gelijkwaardige en toegankelijke cultuursector voor alle makers, producenten, werkenden en publiek te komen.

Van de drie finalisten werd Alida Dors uitgeroepen tot winnaar. Manoushka Zeegelaar Breeveld (actrice, zangeres en schrijfster) en Cissy Gressmann (zangeres, spoken word artist, dichter, presentatrice en workshopcoach) waren ook genomineerd. Alida Dors is theatermaker, choreograaf en artistiek directeur van Theater Rotterdam. Haar inclusieve aanpak en aanstekelijke drive hebben de theaterwereld opgeschud. De jury roemt in hun rapport haar wijze van samenwerken met de makers die ze naar Rotterdam toehaalt. “Ze is een voorbeeld van een directeur die weet hoe ze nieuwe doelgroepen naar het theater moet trekken. Ze is een aanjager voor de broodnodige hervormingen in de sector door te laten zien hoe inclusief beleid een succesformule kan zijn”, aldus de jury.