Bron

YOUROPE / EBLive

YOUROPE lanceert Diversiteit & Inclusie tool voor festivals

5 juni 2024

YOUROPE, de European Festival Association, heeft een 3F Diversity & Inclusion Toolset gelanceerd voor de Europese festivalsector. De toolset moet festivalorganisatoren helpen hun evenement diverser en inclusiever te maken voor bezoekers, artiesten en personeel.

Als onderdeel van het Future-Fit Festivals (3F) project, bevat de toolset bronnen als gidsen, tests, checklists, interviews, databases, andere toolkits, roadmaps, rapporten, spellen en actieplannen. De toolset is openbaar en gratis te gebruiken voor elk festival of event.

De toolset, die zowel online en als pdf beschikbaar is, is het resultaat van een gezamenlijke inspanning waarbij festivals als Roskilde Festival, Primavera Sound, Flow Festival, Höme – Für Festivals, Open’er Festival en OpenAir St.Gallen betrokken waren. YOUROPE meldt dat het project ook werd ondersteund door een adviesraad van externe experts uit verschillende landen en met diverse achtergronden.

Marta Pallarès, hoofd pers van Primavera Sound en bestuurslid van YOUROPE, over de toolkit: “Er bleef iets hangen na een kort gesprek met het Awareness Team van het Reeperbahn Festival in 2023. Ze gaven me een kleine sticker, met daarop een perfecte cirkel en de woorden ‘It’s a process it’s a process it’s a process’. En inderdaad, het beter, veiliger, diverser en inclusiever maken van onze festivals is een proces; hoe meer je weet, hoe meer je beseft wat je nog niet weet. En als je net wordt geïntroduceerd in deze concepten, kan het vinden van een startpunt overweldigend aanvoelen, zelfs als je voelt dat het moment om te beginnen nu is. Dat is het hoofddoel van onze toolset: als je festival het al goed doet, maar je graag inspiratie en ideeën wilt om het nog beter te doen, dan is dit voor jou. En als je ergens wilt beginnen maar niet weet hoe, dan is dit ook voor jou.”

De Diversity & Inclusion toolset is hier te vinden.