Zes vragen aan Barry Bouquet
26 april 2018
Deze week stelden we zes vragen aan Barry Bouquet, programmeur van Bevrijdingsfestival Flevoland. Lees hier over zijn eerste concerten op zijn 15e in de Kuip, zijn uitgebreide gedroomde line-up en welke guilty pleasure hij op zijn bruiloft programmeerde.
Wie ben je?
Barry Bouquet, 45 jaar, opgegroeid in Almere en daar bijna 30 jaar actief in de muziek/cultuur/evenementen. Nu ruim 12 jaar aan de slag als producent en programmeur van Bevrijdingsfestival Flevoland en 10 jaar als manager van De Meester, het kernpodium van Almere. Verder actief voor o.a. het Street(Art)festival en Wereldfestival Flevoland. Daarvoor werkzaam als horeca ondernemer (o.a. “Eindelijk”, de eerste discotheek in Almere, waar we behalve “radio 538 dj’s” ook bijvoorbeeld Postmen, Tiesto én Andre Hazes boekten), jongerenwerker én docent maatschappijleer.
Op mijn 15de mijn eerste weekendbaantjes gestart: zaterdag in de platenzaak en 2 nachten als dj in een Almeerse uitgaansgelegenheid. Ruim 5000 “draaiuren” gemaakt en zo’n beetje alle stromingen gedraaid en voorbij zien komen, van de alternatieve 80’s tot de opkomst van (hardcore) house en van alle top40 hits tot swingbeat en hiphop. Dat was uiteraard nog in de tijd dat de dj niet de ster was, maar die jongen in dat hokje die niet wilde dansen. Dat was ik dus. Nu nog een aantal keer per jaar actief met name op leuke 80’s/90’s feesten. Erg leuk.
Poppodium de Meester is het poppodium in Almere en heeft een capaciteit van 300. We programmeren breed en richten ons met name op de bewoners van de stad. De ruim 100 optredens per jaar variëren van New Cool Collective tot Jacin Trill en van Gruppo Sportivo tot De Likt. De programmering bestaat voor ruim 75% aan live en een kwart uit dance aanbod.
Wat was het eerste live concert/show waar je ooit naartoe ging?
Madonna in de Kuip! Afgelopen week nog het entreekaartje tegengekomen. Entree was rond de 30 GULDEN (14 euro…). Daarna naar Michael Jackson in dezelfde kuip. Echt indrukwekkend als je 15 bent.
Waar ben je als programmeur van Bevrijdingsfestival Flevoland tot nu toe het meest trots op?
Vooral dat het festival goed aansluit bij de diversiteit van de bezoekers van Almere en de regio. Ook dit jaar weer een breed programma van Ronnie Flex tot Douwe Bob en van Jack Parow tot Andy Frasco.
Het optreden van Ramses Shaffy alweer heel wat jaren terug vond ik een hoogtepunt. Kippenvel.
Wat is je gedroomde line-up?
Mijn persoonlijke gedroomde line-up: Prince (die uit 1985), Nothing But Thieves, James Brown, Foo Fighters, Andre Hazes (sr.), Carole King, U2 (die uit 1983), Rage Against The Machine (2 nummers), Snoop Dogg. Weet niet of het binnen een concept zou passen maar ik zou zeker een kaartje kopen. Mochten mijn collega’s dit lezen dan is het antwoord op deze vraag: The War On Drugs, Kendrick Lamar, Arcade Fire, Anderson .Paak en Muse. Ook altijd welkom uiteraard.
Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ik ben van opgeleid als “CMV-er”, dus iets met Culturele en Maatschappelijke Vorming waarschijnlijk. Maar eigenlijk ben ik daar nu ook mee bezig. Ik ben nu in deeltijd een Master aan het afronden waarin ik onderzoek wat de invloed is van “cultuur” (o.a. poppodium bezoek) op het welzijn van (groepen) mensen. Erg interessant.
Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Als kind de soundtrack van de tv-serie “Fame” (“Starmaker”) grijsgedraaid, ik kan de hits van Michael Bolton meezingen én Trafassi speelde live op mijn bruiloft. Hoe Guilty is dat?