Zes vragen aan Bertus de Blaauw

8 november 2018

Deze week stelden wij zes vragen aan Bertus de Blaauw, werkzaam bij Mojo. Hij vertelt ons over zijn allereerste live-show waarbij hij gelijk betoverd was, zijn droom om Eric Clapton te programmeren en over zijn guilty pleasure: Jamaicaanse muziek.

Wie ben je?
Ik ben Bertus de Blaauw, sr booker. Ik ben ruim 23 jaar werkzaam bij Mojo. Naast het zijn van afdelingsmanager van de bookers ben ik ook medeprogrammeur van Holland International Blues Festival, North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop.

Wat was het eerste live concert/show waar je ooit naar toe ging?
Toen ik een jaar of acht was woonden we boven het bedrijfspand van mijn vader, in de binnenstad van Sneek. Dat bedrijf was inmiddels verplaatst naar het industrieterrein. In het lege magazijn mocht toen de rockband van vrienden van mijn oudere broer gaan repeteren. Ik hoorde ze spelen en ging om het hoekje naar ze kijken en luisteren. Ik was op slag betoverd. Dat virus heeft mij nooit meer losgelaten.

Waar ben je als programmeur van Holland International Blues Festival tot nu toe het meest trots op?
Dat we er in geslaagd zijn een bluesfestival neer te zetten waar mensen met zoveel plezier naar toe gaan dat we in drie jaar tijd het festival hebben kunnen uitverkopen.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Eric Clapton is altijd welkom!

Als je geen programmeur/boeker zou zijn, want had je dan gedaan?
Ik was dan waarschijnlijk muzieksamensteller bij de radio geweest.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke onverwachte muziek mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Ik ben een groot liefhebber van Jamaicaanse muziek. Ska, Rocksteady, Reggae, Ragga, Dub. Heerlijk!