Zes vragen aan Majel Blonden

18 februari 2021

Majel Blonden, directeur van het PAARD én sinds kort VNPF-bestuurslid, geeft antwoord op onze zes vragen. Waar is het zaadje geplant voor haar loopbaan in de muziek? En op welk nummer deed zij een spontaan dansje met een oude Fransman?

Wie ben je?
Ik ben Majel, sinds 2014 directeur van het PAARD in Den Haag, daarvoor was ik jarenlang de programmeur van datzelfde podium. Ik heb Algemene Taalwetenschap in Nijmegen gestudeerd en om wat bij te verdienen werkte ik toen achter de bar in Diogenes (waar Willem Venema ooit bandjes boekte) en waar ik later ook bandjes mocht boeken. Het eerste bandje dat ik daar heb geboekt weet ik nog goed: De Artsen, zeg maar de voorloper van Bettie Serveert. Na mijn studie wilde ik toch eerst proberen om in de muziek verder te gaan, ik heb ik weet niet hoeveel open sollicitaties gedaan bij platenmaatschappijen en radiostations totdat ik op een dag een telefoontje kreeg van ene Harry Hamelink die gehoord had dat ik een baan zocht en dat zij op zoek waren naar een programmeur voor Rotown. Een maand later verhuisde ik naar Rotterdam en werkte ik naast Rotown ook voor Nighttown en heb later ook nog een paar jaar het Metropolis festival geprogrammeerd. 

Wat was je eerste live concert/festival?
Toen ik 14 was, Joan Jett op mijn middelbare school de RSG in Tiel. Wij zijn in de zeventiger jaren verhuisd van de Randstad naar het kleine dorp Ophemert in de Betuwe, elke dag 7 kilometer over de dijk naar Tiel, of all places… Maar de feesten en concerten op die school waren legendarisch, Ik zie Joan Jett nog zo de aula in lopen in een tshirt met een enorme dildo erop en een hand geven aan onze rector de heer Diemèl (die accent grave had hij er zelf opgezet), maar ook White Honey, Sweet d’Buster en Barrelhouse kan ik me herinneren. Dus daar is het zaadje al geplant en de laatste jaren op die school was ik voorzitter van de schoolclub die alle feesten en concerten mocht organiseren. 

Waar ben je in je werk het meeste trots op?
Dat ik directeur mag zijn van het Paard, waar zulke leuke mensen werken en zulke mooie ideeën worden verzonnen!

Wat zou je geworden zijn als je dit werk niet had gedaan? 
Professor in de Algemene Taalwetenschap.

Wat heb je geleerd van het afgelopen COVID-19-jaar?
Dat je vooral moet kijken naar wat er wèl kan. 

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Shape of You van Ed Sheeran, als ik dat nummer hoor kan ik echt niet stil blijven staan, heb zelfs een keer in een Franse Supermarché spontaan met een oude Fransman een rondedansje gedaan toen dit nummer opeens voorbij kwam.