Zes vragen aan Maurice Spijker

28 november 2018

Deze week stelden wij zes vragen aan Maurice Spijker, programmeur van onder andere We Are Electric. Hij vertelt ons over zijn allereerste live concert op 14-jarige leeftijd, zijn droom om Major Lazor te programmeren en zijn oude liefde: metal.

Wie ben je?
Ik ben Maurice, boeker bij Mojo. Ik boek voornamelijk in de elektronische muziek en aanverwanten, van Swedish House Mafia tot Massive Attack tot LCD Soundsystem. Maar ik boek ook veel nieuwe artiesten, en ik boek veel artiesten voor clubshows en bekende festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole. Daarnaast doen we ook het overgrote deel van het programma van We Are Electric.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?Mijn eerste live concert was Batmobile in de Bastille in Schoonhoven. Daar woonde ik als 14 jarige. 

Waar ben je als programmeur van We Are Electric tot nu toe het meest trots op?
Dat vind ik moeilijk om te zeggen omdat er veel dingen zijn om trots op te zijn. Ik ben bijvoorbeeld trots op de duidelijke live signatuur van de Main Stage met acts als o.a. The Prodigy, Justice, Mura Masa vorig jaar. Maar ik ben ook trots op Rampagne, die een stage host op We Are Electric. Rampagne doet zeer weinig festival hostings, en dat ze op We Are Electric staat voelt als een erkenning vanuit de D&B scene.

Wie zou je ooit nog willen programmeren, of wat is je gedroomde line-up?
Ik wil heel graag Major Lazer nog programmeren. Of Disclosure. Richie Hawtin met zijn Close concept. Dat zijn wel artiesten die spot on zijn voor We Are Electric.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan was ik waarschijnlijk nog DJ geweest. Ik heb nog een lange tijd geleefd van dj-en en er is een grote kans dat ik dat nu nog had gedaan. 

Guilty plesures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte’ muziek mag jij ’s nachts wakker gemaakt worden?
Mijn oude liefde is metal. Dus Slayer, Obituary, Sepultura… Dat soort bands. Het liefst niet midden in de nacht, maar ’s ochtends vroeg kan ik het al wel hebben. Op de dag dat ik dit schrijf is het overigens dezelfde dag dat Slayer en Obituary in Zwolle staan. En ja, daar ga ik naartoe!