Zes vragen aan Peter Staal

18 oktober 2018

Deze week stelden we zes vragen aan Peter Staal, programmeur van POGO. Hij vertelt ons over zijn carrière als bouwvakker als hij geen programmeur was geworden, zijn trots voor de vrijwilligers en over zijn nachtrust.

Wie ben je?  
Mijn naam is Peter Staal en sinds 2016 ben ik programmeur, productieleider en art designer bij Podium Gorcum. Ik ben vanuit de bouwwereld, waar ik zo’n 35 jaar heb gewerkt, overgestapt naar deze functie. Dat was best een flinke verandering in mijn leven, maar het is een verandering waar ik tot op de dag van vandaag zeker geen spijt van heb! Samen met onze vrijwilligers iedere week weer een of twee goed geoliede shows of (kleine) festivals neerzetten is iets waar je als persoon erg dankbaar voor mag zijn.

Wat was het eerste live concert/show waar je ooit naartoe ging?
23 Juni 1992 bezocht ik mijn eerste concert.. Guns ’n Roses in de kuip te Rotterdam, volle bak en uiteraard compleet uit m’n dak!!

Waar ben je als programmeur van POGO tot nu toe het meest trots op?
Trots ben ik vooral op onze vrijwilligers die zich ieder weekend weer voor 1000% inzetten! Samen hebben we van “een zaaltje” een echt poppodium gebouwd met een stage van 40m² en een erg mooi lichtgrid.. Al vanaf de openingsshow met De Likt (net voor de grote doorbraak) en Musest uit ons eigen Gorinchem proberen we ons in te zetten voor de net opkomende bands als De Likt en bijv. Little Big. Ook hebben we bands als Hocico en Adam Bomb en Heidevolk mogen verwelkomen.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Vanuit mijn passie voor de Metal is een Bruut Metalfeest (dit jaar editie 6) met als headliners  Jinjer, Flotsam en Jetsam of Annihilator toch echt wel het streven!

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Als ik geen Programmeur had geweest dan had ik nu waarschijnlijk nog steeds in de bouwwereld rond gehuppeld

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Zoveel nachtrust heb ik überhaupt niet, maar ik vind het toch wel erg lekker om te gaan slapen op Gregoriaanse Chant muziek.