Zo komt het nieuwe Poppodium Merleyn eruit te zien

7 januari 2020

 De kogel is door de kerk. Nijmegen krijgt een nieuwe popzaal aan de Nieuwe Marktstraat, als vervanging van het huidige Merleyn. Het podium valt onder Doornroosje dat ook de nieuwbouw financiert.

Het is de bedoeling dat het nieuwe Merleyn begin 2022 de deuren opent. De eerste schetsen laten een kleine muziektempel zien. Doornroosjedirecteur Toine Tax rekent op een jaar voor de procedures en nog een jaar voor het bouwen.

Het podium komt op de plek van het voormalige pompstation van Vitens. De gemeente Nijmegen koopt het pand en de grond van de waterleidingmaatschappij, de definitieve overeenkomst wordt half januari getekend.

Acht jaar zoeken naar een geschikte locatie

Na acht jaar zoeken naar een geschikte locatie is er eindelijk een vervanging voor Merleyn aan de Hertogstraat. Het huidige pand is lastig te exploiteren vanwege geluidsoverlast. Isoleren helpt niet want steunbalken lopen door de buurpanden.

Merleyn valt sinds 2008 onder auspiciën van Doornroosje. Het zaaltje (capaciteit tweehonderd bezoekers) wordt gebruikt voor beginnende acts, plaatselijke artiesten en specifieke genres met een klein publiek zoals ska en punk. Ondanks alle mankementen is het een geliefd podium. Er zijn jaarlijks een dikke 150 concerten waar zo’n 28.000 mensen op af komen.

Lees hier het volledige artikel + voor de foto van het nieuwe gebouw.