Datum

5 maart 2024

AWVN webinar: Introductie, tools en toepassingen inclusieve werving en objectieve selectie

In de eerste helft van 2024 organiseren AWVN en De Normaalste Zaak een reeks online bijeenkomsten met als thema: Gelijke kansen bij werving en selectie. De Nederlandse arbeidsmarkt biedt veel kansen. Bijna nergens ter wereld doen zoveel mensen mee op de arbeidsmarkt. Toch is die arbeidsmarkt niet voor iedereen even gastvrij, denk bijvoorbeeld aan 55-plussers en kandidaten met een beperking of een niet-westerse achtergrond. Vaak willen organisaties wel gelijke kansen bieden, maar lukt het in praktijk niet deze intenties om te zetten in resultaten. En dat is jammer, want een diverse werkvloer zorgt niet alleen voor creatievere teams met betere besluitvorming, maar ook tot tevreden medewerkers en betere resultaten.

In een reeks van 5 AWVN bijeenkomsten krijg je alle relevante informatie en concrete handvatten om je eigen wervings- en selectieproces objectiever in te richten. Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de tools en mogelijkheden van inclusieve werving en objectieve selectie.

Introductie, tools en toepassingen inclusieve werving en objectieve selectie

Tijdens deze eerste bijeenkomst laten we zien hoe makkelijk toepasbare tools, gelijke kansen bevorderen tijdens het werving- en selectieproces. En we introduceren verschillende mogelijkheden om verder aan de slag te gaan met deze tools. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een Community of Practice. Of aan te sluiten bij de bijeenkomsten over inclusieve vacatureteksten, een objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen. Ontdek hoe objectieve werving en selectie uw organisatie kan verrijken met nieuwe talenten en perspectieven. Het leidt niet alleen tot meer creativiteit en betere besluitvorming, maar ook tot tevreden medewerkers en betere resultaten. Dus wil je in 2024 gelijke kansen bieden, sluit dan aan bij deze sessie!

Programma 5 maart

Via deze link

Praktische informatie

Wanneer – 5 maart 2024 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
Deelnemen – Aanmelden via dit aanmeldformulier

Over gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Tijdens deze bijeenkomsten over gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

AWVN

De AWVN is de Algemene Werkgeversvereniging Nederland. De WNPF is lid van de AWVN. De leden van de WNPF hebben ook toegang tot het uitgebreide dienstenpakket van de AWVN op het gebied van werkgeverschap.