013 verkoopt aandelen WOO HAH!

15 februari 2022

De opbrengst geeft het Tilburgse poppodium meer armslag om nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

WOO HAH! is sinds kort volledig in handen van Mojo Concerts. Dat bedrijf was al voor de helft mede-eigenaar van het toonaangevende hiphopfestival, dat in de boezem van 013 ontstond. Het beleefde sinds 2014 vier edities in Tilburg, voordat het verhuisde naar het Beekse Bergen-terrein.

,,We zijn er ontzettend trots op hoe we WOO HAH! tot een van de grootste hiphopfestivals van de wereld hebben kunnen opbouwen. Echt een jongensdroom”, zegt 013-directeur Frens Frijns. ,,Maar het festival heeft ook veel impact op onze organisatie. Dit was het moment om het los te laten, al blijven we nog wel actief betrokken. Het geeft ons de kans nieuwe avonturen aan te gaan.”

013 moet zich op de toekomst bezinnen, omdat het net als vele andere poppodia te maken heeft met al twee jaar lege zalen. De overheidssteun om dat op te vangen is opgedroogd. ,,Als we weer open mogen duurt het nog maanden voordat we echt op stoom zijn. Dit kwartaal verliezen we al een half miljoen, als de verbeteringen voor grote zalen uitblijven loopt dat op naar een miljoen in een half jaar”, voorziet Frijns. ,,Daar komt in onze wereld nog iets structureels bovenop: de kosten van grotere producties zijn enorm hard gestegen, daar kunnen we met onze inkomsten nooit tegenop.”

Lees hier verder