10 miljoen euro voor nieuw poppodium Corneel

18 november 2021

De gemeente Lelystad trekt 10 miljoen euro extra uit voor een nieuw poppodium Corneel.

Waar het pand zou moeten komen in de stad en hoe het eruit zou moeten zien, is nog niet bekend. Maar meerdere politieke partijen willen in elk geval dát het er komt.

VVD, SP, Gemeentebelangen en GroenLinks stellen voor om het poppodium te herbouwen op een locatie in het centrumgebied. "Op die manier ontstaat een trekpleister van formaat voor jong en oud in Lelystad en krijgt het Stadshart een sterke impuls". Als mogelijke locaties noemen ze het gebouw De Trommel in het Theaterkwartier en het voormalige postkantoor.

Eerder is al 2 miljoen euro gereserveerd voor het nieuwe pand en de verbouwing daarvan. Nu komt daar dus nog eens 10 miljoen euro bij. Raadslid Martin Tilstra van de VVD zei eerder dat hij het liefst ziet dat het een podium wordt voor heel Lelystad: "We denken aan een podium dat breed ingezet kan worden, wat alle doelgroepen in de stad kan bedienen. Niet alleen jongeren, maar ook voor de oudere genieter van popmuziek. Dat het voor veel inwoners een leuke plek is om naar toe te gaan."