Bron

Arbopodium PodiumRIE

Arbo: oude software van de PodiumRIE wordt vervangen door nieuwe en eigentijdse software

1 mei 2023

Al sinds de oprichting van de PodiumRIE van Stichting ArboPodium wordt door veel podia gebruik gemaakt van de PodiumRIE.

Met dit instrument kunnen werkgevers eenvoudig hun risico-inventarisatie maken die verplicht is door de Arbowet. Voor dit digitale instrument wordt gebruik gemaakt van software van een externe leverancier (IT&Care). Deze ‘Rie-manager’ is op onze sector aangepast en biedt vragen en informatie die past bij de risico’s in onze sector.

Begin 2023 ontving Arbopodium het bericht dat de leverancier met ingang van 2024 stopt met het aanbieden van de RIE-manager, omdat ze tot de conclusie zijn gekomen dat de software niet meer aan de eisen voldoet die past bij de huidige en toekomstige wensen.

Wat betekent dit?

Het betekent dat Arbopodium op zoek gaat naar nieuwe software om de PodiumRIE op te baseren. Arbopodium is inmiddels bezig met een onderzoek naar andere systemen en hoopt in mei 2023 duidelijkheid te kunnen verschaffen. Arbopodium gaat ervan uit dat de huidige afnemers gebruik willen blijven maken van de PodiumRIE.

Vernieuwing en eigentijds

Arbopodium ziet dit als een kans om de PodiumRIE te vernieuwen en meer eigentijds te laten zijn. Denk daarbij aan verbeterde informatievoorziening, een prettiger user experience, mogelijkheid om ook mobiel en op locatie te gebruiken, et cetera. In mei en juni 2023 zullen PodiumRIE gebruikers op de hoogte worden gebracht van de resultaten.

Meepraten?

Arbopodium zal ook enkele sessies organiseren met betrokkenen uit het werkveld, om zo het beste resultaat te bereiken. Indien je betrokken wilt zijn bij deze sessies meld je dan aan via secretariaat@arbopodium.nl

Alle licentiehouders kunnen tot 31 december 2023 van de huidige PodiumRIE gebruik blijven maken en ook nieuwe RIE’s aanmaken. Licentiehouders worden begeleid bij de overgang naar het nieuwe systeem.