Foto

Diederendirrix

Huidige pand Baroeg wordt gesloopt en herbouwd

27 februari 2024

Huidige pand Baroeg wordt gesloopt en herbouwd

Het oudste poppodium van Rotterdam, Baroeg, dat bekendstaat als podium voor (harde) alternatieve muziek, wordt vernieuwd.

De gemeente Rotterdam, artiesten en bezoekers investeren in een podium dat klaar is voor de toekomst. Diederendirrix, bureau voor architectuur en stedenbouw, won de aanbesteding voor het maken van een ontwerp en werkt de nieuwbouw verder uit. Sinds 1981 biedt Baroeg een podium voor (harde) alternatieve muziek. Een podium met nationale en zelfs internationale bekendheid. Een thuis voor gevestigde, vernieuwende en talentvolle muzikanten. En met haar 43 jarig bestaan dit jaar, mag Baroeg zichzelf ook het oudste poppodium van Rotterdam noemen. Baroeg is benoemd tot Cultureel Rotterdams Erfgoed.

Het huidige pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Baroeg kan nu uitkijken naar een gloednieuw gebouw, voorzien van een prachtige concertzaal, waar zowel artiesten als bezoekers zich welkom voelen. De indeling van het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd: waaronder een ruimere backstage voor de artiesten en betere kantoorfaciliteiten.

In de zomer van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren onder de noemer ‘Baroeg On Tour’ op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark.

Om het publiek afscheid te laten nemen van het huidige pand zorgt Baroeg voor een zeer divers programma in de maanden maart en april. Op deze manier wil de organisatie elke doelgroep de mogelijkheid geven om afscheid te nemen.

Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website van Baroeg: www.baroeg.nl, waar tevens ook het programma op andere locaties tijdens de sloop/nieuwbouw vermeld staat.