Benefiet stoner rock concert voor Oekraïne in Effenaar

10 maart 2022

Op15 maart staat een Oekraiens 'stoner' programma op de agenda van Effenaar. De Oekraïense band Somali Yacht Club kan het land niet uit. 

Zie hier het gehele programma.

Schokkend was het bericht op de facebookpagina van Somali Yacht Club; een foto van hun kapotgeschoten thuishaven Lviv,  met de boodschap “We willen dat jullie dit zien. Dit is hoe oorlog in Europa eruit ziet."

Stoner rock-benefiet
De medewerkers en het management van de Effenaar zijn diep geraakt door alle gebeurtenissen en de wanhoop die spreekt uit het bericht van Somali Yacht Club. Ze hebben besloten de geplande stoner night in te richten als benefiet voor Oekraïne.

Giro 555
In reactie op dit besluit doneert de lokale stonerband Komatsu hun gage aan Giro 555. Ook de inkomsten uit verkoop van merchandise van lokale platenlabels worden beschikbaar gesteld aan Giro 555.  De Effenaar doet na afloop hetzelfde met een deel van de bar-inkomsten en opbrengst van verhuur van lockers.

“De Oekraïner band Somali Yacht Club krijgt de afgesproken gage uitbetaald.” Daar hoefde Programmeur Marco Roelofs van de Effenaar niet lang over na te denken. “Het is aan alle kanten goed om deze zwaar getroffen muzikanten te steunen.”

Roelofs over deze avond: “Het is hartverwarmend dat de lokale rock-scène zo positief reageert op deze last minute actie, die door het wegblijven van een Oekraïense band opeens nóg urgenter voelt. Muziek verbindt. Altijd! We vinden het als Effenaar van waarde om dat juist nu te laten zien."