Bron

Boekman.nl

Cultural Currency Conference

5 oktober 2023

The Niteshop organiseert in samenwerking met de Nederlandse Unesco Commissie, de Boekmanstichting en MVRDV een weekend vol activiteiten in het teken van de toekomst van Superdiverse steden.

Een toekomstbestendige samenleving Als vervolg op het programma Parallelle werelden en Tussenruimtes vindt de Cultural Currency Conference plaats van 17 t/m 19 november 2023 in Keilepand Rotterdam. Het congres brengt perspectieven van een nieuwe generatie stedelingen op de toekomst samen. Verwacht gesprekken, presentaties, workshops en een clubavond vanuit de lens van post-colonial urban futurism. Doorlopend kan de tentoonstelling Money Trees Is The Perfect Place for Shade worden bezocht.

Programma
Vrijdag 17 november 
De Nederlandse Unesco Commissie presenteert samen met vertegenwoordigers uit de Culture een advies aan demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). Hierin staat de noodzaak centraal.

Zaterdag 18 november 
Dag twee staat in het teken van de migrantenstad van de toekomst. In een speculatief programma wandel je mee in de leefwereld van Nnelg uit de Bims en de Kruiskade van de 21e eeuw. Wat is de rol van burgers, beleidsmakers en artiesten daarin? De parallelle werelden van het systeem en de praktijk komen hierin samen.

Zondag 19 november 
De afsluiting is een internationaal symposium over architectuur en stedelijke inrichting. Hoe kijkt een nieuwe generatie stedelingen naar hun omgeving? Vooraanstaande stedenbouwkundigen, architecten en buurtbewoners delen hun ideeën en werpen hun blik op de toekomst.

Aanmelden kan hier