Bron

Boekmanstichting

Cultuurmonitor jaarrapportage

9 februari 2023

De Cultuurmonitor kent een tweejaarlijkse updatecyclus, waarbij het ene jaar de nadruk ligt op de themapagina’s, en het andere jaar op de domeinpagina’s.

In 2022 stonden de themapagina’s centraal: voor de bestaande pagina’s is een volledig nieuwe analyse geschreven, en Cultuur in de regio en Digitale transformatie zijn als nieuwe thema’s toegevoegd. Daarnaast zijn de domeinpagina’s gedurende het jaar meerdere keren geüpdatet en geactualiseerd.

Domeinpagina Muziek

Klik hier om naar de domeinpagina muziek te gaan. Medio februari verschijnt de complete rapportage in pdf.

We berichtten hier al eerder over in de vorm van aankondiging. De Jaarrapportage 2022 van de Cultuurmonitor werd op 31 januari 2023 gepresenteerd in de Kunsthal in Rotterdam. In het eerste deel van de middag presenteerden de onderzoekers achter de Cultuurmonitor de belangrijkste inzichten en namen de inspirerende woorden van schrijver Munganyende Hélène Christelle het publiek mee naar verschillende werelden. In de tweede helft van het programma begeleidde Studio Monnik een collectieve verbeeldingsoefening: hoe ziet de culturele sector eruit in 2053? Het eerste deel van het programma is hier terug te kijken.