Dit zijn de genomineerden voor de IJzeren Eierbal 2018

15 januari 2018

De live-muziekindustrie kent vele harde werkers. Om de meest enthousiaste podiumdieren in die industrie een schouderklopje te geven, bestaat er de IJzeren Eierbal. VNPF en VPRO 3voor12 hebben de trofee in het leven geroepen voor de jonge mensen die zichzelf hebben overtroffen en aan anderen hebben bewezen. Vorig jaar won Jochem Winterwerp van Friendly Fire de felbegeerde prijs en de genomineerden van dit jaar zijn nu bekend.

Elvin Usidame
Effenaar programmeur Elvin drukt een grote stempel op het muziekaanbod in Eindhoven. Het door hem geprogrammeerde DDW Music (70 artiesten op 12 locaties in de stad tijdens de Dutch Design Week) groeide in 2017 van 10.000 naar 16.000 bezoekers, mede dankzij zijn scherpe programmering van nieuwe acts vol potentie.
Daarnaast heeft Elvin veel georganiseerde festivals op zijn naam staan. Word-Up, Lichting en het Come As You Are festival zijn maar een handjevol projecten waar Elvin aan heeft meegewerkt.

Lotte van Hulst
Lotte is sinds haar 17e al werkzaam in deze branche en heeft nu al haar handtekening onder een onmisbare positie geplaatst. Ze is bij Podium de Vorstin werkzaam als Coördinator Backstagemanagement, Pre-productie & Event Management. Tevens werkt ze als backstage manager of stagemanager op grote festivals en pop-evenementen waaronder Zwarte Cross, Concert @Sea, Haarlem Jazz, Serious Request etc.

Timo Spruitenburg
Timo Spruitenburg is projectmanager en eigenaar van het Into the Woods festival en Wildeburg festival. Beide festivals zijn al jaren binnen no-time uitverkocht met een capaciteit van 2×12000 (Into the Woods), 2×7000 (Into The Woods x ADE) en 3×10000 (Wildeburg).
Daarnaast is Timo er verantwoordelijk voor geweest om als een van de eerste (kleinere) organisaties in Nederland een link te leggen tussen electronische muziek en live-muziek. Acts als Jungle By Night, Gallowstreet, TemTemPies en vele andere hebben hier de vruchten van geplukt.

De IJzeren Eierbal maakt onderdeel uit van de IJzeren Podiumdieren, die sinds 1997 worden uitgereikt door de VNPF. De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to peer-prijzen en de leden van de vereniging brengen hun stem uit. Op zaterdag 20 januari wordt de prijs bekend gemaakt.