Djuro Leideritz nieuwe operationeel directeur Melkweg

7 april 2022

Met ingang van 1 juni 2022 is Djuro Leideritz de nieuwe operationeel directeur van de Melkweg.

Op dit moment is hij werkzaam bij het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement als crisismanager en senior consultant op het gebied van veiligheid, crisisbeheersing en leiderschap. In die rol traint en adviseert hij bestuurders en organisaties van een breed scala aan publieke en private partijen, zowel nationaal als internationaal. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfuncties bij onder andere Paradiso en de Ziggo Dome.
  
Djuro Leideritz: “Er ligt een mooi artistiek beleid met aandacht voor talentontwikkeling, diversiteit en inclusie, en de ambitie is hoog. Tegelijkertijd maakt de situatie in de wereld dat er op verschillende vlakken meer dan genoeg uitdagingen zijn en waarschijnlijk nog gaan komen. Ik kijk er erg naar uit om samen met Laura en het team de nieuwe koers vorm te gaan geven, waarbij we gezamenlijk verder bouwen aan een inspirerende, sterke en veerkrachtige Melkweg.”

Laura Vogelsang, algemeen directeur-bestuurder: "Ik ben erg verheugd met het aantreden van Djuro Leideritz als Operationeel Directeur. Een mooie stap richting de toekomst. De Melkweg heeft een warme relatie met de stad, en staat voor een toekomstgerichte en toegankelijke organisatie. Daarbij bieden we graag ruimte aan creativiteit, experimenten en talentontwikkeling. Onze kernwaarden komen zowel binnen als buiten de organisatie het beste tot hun recht vanuit een professionele en integere organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat we met de kennis en ervaring van Djuro een volgende stap zetten om hier verder richting aan te geven, samen met ons team van gepassioneerde collega’s.”

Met de komst van Djuro Leideritz is het tweehoofdige directieteam van de Melkweg compleet.