Duncan Stutterheim nieuwe mede-eigenaar van Westergasfabriek

25 januari 2018

MeyerBergman Erfgoed Groep heeft de Westergasfabriek in Amsterdam verkocht aan een fonds. Een van de aandeelhouders van dat fonds is Duncan Stutterheim, de CEO van SFX die in 2015 aftrad.

Het vastgoed is aangekocht vanuit een fonds, bestaande uit vastgoedbedrijf Millten, Duncan en Lisca Stutterheim, Harvest Vastgoed en een aantal stille vennoten, staat in een verklaring. De overeenkomst betreft de koop van alle gebouwen op het terrein en overname van de helft van de aandelen in de exploitatiemaatschappij.

In totaal betreft het 17 monumentale gebouwen met een oppervlak van 20.000 m2, inclusief het in aanbouw zijnde hotel met 89 kamers. Van het gehele project is meer dan 70% in gebruik door vaste huurders (ca 14.500 m2) en een kleine 30% beschikbaar voor tijdelijke verhuur (circa 5.600 m2). Momenteel is er sprake van 33 vaste huurders.

De afgelopen 4 jaar zag de Westergasfabriek de bezoekersaantallen stijgen met 40%. Met vooral culturele programmering (circa 50% van de tijdelijke verhuur) wist de Westergasfabriek zo een breed en divers aantal doelgroepen aan zich te binden. MeyerBergman Erfgoed blijft de komende jaren als actief aandeelhouder (50%) betrokken bij de voortzetting van de huidige exploitatie van de Westergasfabriek.