Elvin Usidame aan de slag als boeker bij Friendly Fire

17 maart 2022

Elvin Usidame versterkt vanaf 21 maart concert- en evenementenorganisator Friendly Fire. Hij gaat aan de slag als boeker/promoter op de internationale afdeling.

In zijn functie zal Usidame richten op het boeken van verschillende internationale acts en het uitbreiden van zijn persoonlijke roster.

Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar in Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte.

De afgelopen twee jaar was Elvin werkzaam voor ID&T, verantwoordelijk voor het muziekprogramma van onder andere Milkshake Festival, Valhalla, Mysteryland en Amsterdam Open Air. Qua nevenfuncties is Elvin onder meer betrokken als adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam Dance Event.

‘Thuiskomen’

”Aan de slag gaan voor Friendly Fire voelt als thuiskomen. We werken inmiddels al tien jaar op verschillende manieren met elkaar samen. We denken hetzelfde over de toekomst, de kansen en uitdagingen de komende jaren. Ik ben ontzettend trots en dankbaar op het feit dat ik de ruimte krijg samen met het bedrijf nieuwe territoria op te zoeken en te bouwen als boeker, promoter en programmeur”, aldus Usidame.

Friendly Fire is erg blij met zijn versterking binnen het bedrijf. “We kennen Elvin, vanuit verschillende rollen, al jaren als enorm gemotiveerd, toegewijd en met heel veel kennis van zaken. We kijken er ontzettend naar uit om binnen Friendly Fire eindelijk écht te mogen samenwerken – er ligt veel moois in het verschiet”, aldus Rense van Kessel, directeur Friendly Fire.