Geen accountantsprotocol ATE? Toch een aanvraag! Let op deadline 31 mei

28 april 2022

Organisatoren van evenementen kunnen tot 31 mei 2022, 17 uur een Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) aanvragen. Aanvragen vanaf  €125.000 blijven achter. Daar is misschien wat aan te doen.

Aanvragen vanaf  €125.000 lijken dus achter te blijven. De RVO heeft een vermoeden waardoor dat komt.

Geen accountantsprotocol? Toch een aanvraag!
Voor een aanvraag vanaf €125.000, is namelijk een accountantsprotocol nodig. Het accountantsprotocol en de modelverklaring zijn goedgekeurd door het NBA met nummer Copro 22011.A1. Deze is hier beschikbaar

Het kan zijn dat het, bijvoorbeeld door drukte bij accountants, niet lukt om tijdig dit te regelen. Daardoor kunnen organisatoren het idee hebben dat zij geen aanvraag kunnen doen. Dat is gelukkig niet het geval. De RVO vraagt organisatoren in zo’n geval in plaats van de accountantsprotocol een eigen verklaring toe te voegen. Daarin kunnen jullie aangeven waarom het protocol op zich laat wachten.

Accountantsprotocol nasturen
Het accountantsprotocol blijft wel nodig. Zonder kan de RVO aanvragen vanaf €125.000 namelijk niet in behandeling nemen. Het is dus belangrijk dat de aanvrager het protocol, zodra het binnen is, alsnog aan de RVO opstuurt. Tot die tijd staat de aanvraag bij de RVO ‘on hold’.

Wees op tijd
Aanvragen die na 31 mei 2022, 17 uur binnenkomen, kan de RVO niet meer aannemen. Wees dus op tijd, ook als het accountantsprotocol er nog niet is.