Hedon kiest voor nieuwe organisatiestructuur met zakelijk en artistiek leider

25 november 2020

Poppodium Hedon gaat per direct verder zonder directeur. Manager bedrijfsvoering Remko van Kan krijgt in zijn nieuwe rol de verantwoording over de dagelijkse zakelijke leiding.

Hoofd programma Erik Delobel is de nieuwe artistiek leider van het poppodium in Zwolle. Hedon Productiehuis komt volledig te vallen onder de verantwoording van Mano Scherpbier. Met deze constructie vult Hedon het gat wat per 1 juli is ontstaan na het vertrek van de vorige directeur Anne Riemersma.

Moederorganisatie Travers waar Hedon onderdeel van is heeft ervoor gekozen om verder te gaan met de managers die de afgelopen periode de ontstane ruimte al hebben gevuld. Wim Bosch blijft de bestuurlijke vertegenwoordiger van Hedon en laat weten dat er met deze organisatiestructuur meer ruimte is voor artistieke en organisatorische innovatie. “Niet alleen een eventueel vaccin werpt zijn schaduw vooruit als het gaat om de toekomst van Hedon. Ook de ambitie van de gemeente Zwolle en de daarbij behorende cultuurvisie vraagt van Hedon om zorgvuldig te anticiperen op de toekomst. Door verantwoordelijkheden te spreiden maar tegelijkertijd ook te focussen brengen we de enorme kwaliteit die in Hedon aanwezig is naar voren” aldus Bosch.