Jeek ten Velden nieuwe directeur-bestuurder bij Paradiso Melkweg Productiehuis

23 mei 2022

Jeek ten Velden start op 1 juni 2022 als nieuwe directeur-bestuurder bij Paradiso Melkweg Productiehuis.

Als directeur-bestuurder wil Jeek samen met met artistiek coördinator Kelsey Lampe een bijdrage leveren aan het duurzaam maken van de popsector, en in het bijzonder cross-over producties.

“De Raad van Toezicht ziet met de komst van Jeek ten Velden het team van Paradiso Melkweg Productiehuis weer op volle sterkte. Met zijn kennis en ervaring zorgt Jeek voor continuïteit én een frisse blik. We zien uit naar de samenwerking”, aldus Karin Boelhouwer, Mark Fuchs en Femke Lakerveld, die onderdeel zijn van de Raad.

Ten Velden is regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien werkte hij voor diverse gezelschappen en instellingen als Orkater, De Nieuwe Oost en Het Concertgebouw. Daarnaast regisseerde hij bands en muzikanten, zoals de Amsterdamse band My Baby en het muziekproject De Niemanders.

Ook is hij de oprichter van het Friese theatergezelschap Akkers & Velden en audio-collectief Studio Sun City, waarmee hij cross-over audioprojecten opzet over de duurzame post-fossiele stad van de toekomst.