Kickstart Cultuurfonds versterkt VNPF-leden met €1,7 miljoen

29 oktober 2020

In totaal ontvingen 58 muziekpodia in heel Nederland de afgelopen maanden steun van het Kickstart cultuurfonds, om zo hen te helpen om hun publiek weer live, fysiek én veilig met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

Zie hier het overzicht van de toegekende initiatieven.

Het Kickstart Cultuurfonds helpt muziekpodia in heel Nederland om hun podium en gebouw coronaproof te maken en zo het publiek op een veilige manier te kunnen ontvangen.

34 VNPF-leden
Van deze 58 muziekpodia zijn 34 podia aangesloten bij de VNPF en zij ontvingen gezamenlijk een totaalbedrag van € 1.656.058.

Initiatiefnemers en partners
Ook nu de maatregelen weer verscherpt zijn, blijft de steun van Kickstart Cultuurfonds voor de sector onherroepelijk overeind staan voor het moment dat de podia weer open kunnen gaan voor publiek. Naast muziekpodia worden ook musea, theaterzalen en professionele podiumproducenten ondersteund door Kickstart Cultuurfonds, dat een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation is, in samenwerking met diverse, andere private fondsen. Kijk hier voor meer informatie.