Nieuwe directeur ’t Beest heeft mazzel; ‘Ik ben blij dat alles weer open kan’

28 februari 2022

Simone Kort is sinds een maand directeur van Podium 't Beest in Goes. Amper begonnen aan haar nieuwe baan werden de coronamaatregelen versoepeld en kon ze vol aan de bak.

Omroep Zeeland sprak met Kort. Lees hier het hele interview
 

Simone Kort, gefeliciteerd, u bent net op het juiste moment begonnen hé
"Bedankt en ja dat klopt. We komen natuurlijk net uit een hele zware coronatijd en dan is het fijn dat we volledig van start kunnen gaan. De artiesten staan te trappelen om te komen spelen en we hebben een uitgebreid programma met concerten en films op de planning staan. In mei starten we ook de DJ school voor jongeren die alles willen leren over de apparatuur en hun eigen muziekstijl willen ontdekken, kortom ik ben ontzettend blij dat we weer van alles kunnen organiseren."

Is het lastig om jongeren te interesseren in cultuur? 
"Ja en dat heb ik ook gemerkt in mijn vorige functie. Ik heb zeventien jaar gewerkt als programmeur bij een theater in Roosendaal en daar was het lastig om de jeugd te trekken. Het is niet zo dat een voorstelling automatisch jongeren trekt als die voor de jeugd bestemd is, je moet juist iets gezamenlijk met hen opzetten. Het mooiste zou zijn als ze elkaar aansteken en vertellen hoe belangrijk en leuk cultuur is. Vandaar dat we ons veel op die doelgroep richten, maar ook voor ouderen en jonge kinderen organiseren we activiteiten."