Nominatieronde IJzeren Podiumdieren 2018 gestart

8 november 2018

De nominatieronde van de IJzeren Podiumdieren 2018 is geopend. VNPF-leden kunnen genomineerden aandragen voor de categorieen Beste Podium, Festival, Directeur, Programmeur en Marketeer van 2018. VNPF-leden hebben een e-mail ontvangen met de uitnodiging om te nomineren. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 19 januari 2019.

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die jaarlijks worden uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag, in Groningen. Tot uiterlijk 18 november 2018 kunnen VNPF-leden personen en organisaties voordragen.

Het samenstellen van de lijst met genomineerden gaat iets anders dan voorgaande jaren. Alle medewerkers van VNPF-leden kunnen mensen of organisaties voordragen voor alle categorieën. Hiertoe kunnen voor het beste festival en het beste podium zeven vragen worden beantwoord. Voor beste directeur, programmeur en marketeer zijn dat drie vragen. Binnen de categorieën mag iedereen genomineerd worden, zolang het (een medewerker van) een VNPF-lid betreft. Medewerkers en organisaties mogen ook zichzelf nomineren.

Nadat de personen en organisaties zijn voorgedragen, kan er per categorie gestemd worden op de genomineerden. Voor alle categorieën wordt één stemronde gehouden. Door middel van deze stemronde wordt per categorie een top vier van genomineerden samengesteld. De uiteindelijke winnaars worden tijdens de uitreiking bekendgemaakt.

De gehele stemprocedure van de IJzeren Podiumdieren is hier te vinden.