Paradiso bestaat deze maand 50 jaar

1 maart 2018

Op vrijdag 30 maart bestaat Paradiso exact vijftig jaar. Op die datum in 1968 opende de deuren van ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ aan de Weteringschans in Amsterdam. Om het jubileum te vieren presenteert Paradiso het hele kalenderjaar 2018 bijzondere programma’s, met als zwaartepunt een driedaags verjaardagsweekend, ‘PARADI50’, op 29, 30 en 31 maart.

Tijdens PARADI50 worden elke dag genres of stromingen uitgelicht die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van Paradiso. Op de tweede dag van het verjaardagsweekend bestaat Paradiso precies vijftig jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd met een line-up vol Nederlandse hiphop-acts. 

Op de laatste dag van het verjaardagsweekend, zaterdag 31 maart, neemt Paradiso je mee op een magische trip door de muzikale geschiedenis van het nachtleven van Paradiso. De trip begint met een bezoek aan de hippietijd en gaat door via de punkjaren naar de houserevolutie, waarna het eindigt met een chillout-ontbijt bij zonsopkomst.

Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 19 augustus 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 50 jaar Paradiso te zien.

Lees hier alles over Paradiso 50 jaar