Bron

Omroep Flevoland

Poppodium De Meester kan door structureel geld weer vooruit kijken

22 februari 2024

Almeerse raadsleden hebben besloten om Poppodium De Meester structureel geld te geven.

Omroep Flevoland sprak met Melissa Duijn van het poppodium. "Daar zijn we heel erg blij mee". De afgelopen jaren kreeg De Meester geld uit het welzijnspotje van de gemeente. Dat stopte, waarna het voor de evenementenlocatie onduidelijk was of ze nog geld zouden krijgen. "De gemeente vond ons meer cultuur, en dat is ook zo. Daarom krijgen we nu geld vanuit cultuur."

Van gymzaal tot poppodium
Poppodium De Meester ontstond uit jongerencentrum Totem. Een oude gymzaal werd omgebouwd tot jongerencentrum en later tot poppodium. Sindsdien hebben er tal van bandjes gespeeld en zijn er veel cultuurwedstrijden gehouden. Zo heeft Armand er opgetreden, maar ook Ronnie Flex en Van Dik Hout.

De Meester wordt gerund door een kernteam van vier personen. Daarnaast worden er vrijwilligers ingezet. Ook stagiaires helpen een handje mee. “Die helpen dan mee achter de bar, staan bij de garderobe of doen bijvoorbeeld het licht.”

Voor elke Almeerder wat
De komende jaren wil het poppodium vooral vooruit kijken. “We proberen eigenlijk een poppodium te zijn voor iedereen. Dus we proberen verschillende evenementen aan te bieden zodat iedere Almeerder hier terecht kan.” Op die manier wil De meester voor bekendheid zorgen bij elke Almeerder.

Ook wil de organisatie proberen de jongeren en studenten nog meer aan het poppodium te binden. “Ik denk voor een stad als Almere, die zich wil ontplooien als studentenstad, dit wel essentieel is.”