Presentatie Atlas voor gemeenten 2022

17 mei 2022

Op 22 juni 2022 wordt de nieuwe Atlas voor gemeenten gepresenteerd in Amsterdam. Dat gebeurt tijdens een conferentie rond het thema Wonen met daarbij speciale aandacht voor de krapte op de woningmarkt.

Senior onderzoeker Jornt Mandemakers van Atlas Research presenteert een speciaal voor dit thema ontwikkelde maat voor de krapte op de woningmarkt. Waar is de krapte op de woningmarkt het grootst? Welke demografische en sociaal-economische factoren liggen daaraan ten grondslag? Hoe hangt dit samen met leefbaarheid en woonaantrekkelijkheid?

Aansluitend zal Marja Appelman (directeur Woningbouw bij het ministerie van BZK) haar visie geven op welke uitdagingen en kansen dit geeft voor centraal en decentraal woningbeleid. In een panelgesprek met Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling gemeente Amsterdam) en Melissa Koutouzis (trekker van het Woonprotest) zal het onderwerp woningkrapte vanuit aanvullende perspectieven worden belicht. Een boeiende middag die leidt tot nieuwe inzichten in het veelomvattende thema Wonen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Bestel hier alvast de nieuwe Atlas voor gemeenten 2022