Rutger Brouwer nieuwe directeur Gebr. de Nobel

21 april 2022

Leidenaar Rutger Brouwer volgt per 1 juni Ruud Visser op als directeur van Gebr. de Nobel. Visser gaat met pensioen.

Brouwer is 44 en geboren en getogen in Leiden. Sinds 2013  is hij directeur van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daar was hij verantwoordelijk is voor de programmering, marketing en fondsenwerving. Voor die tijd was hij werkzaam voor War Child en woonde en werkte hij enige tijd in China.

“Gebr. de Nobel en eerder ook het LVC zijn belangrijke plekken voor mij geweest”, zegt Brouwer. “Al sinds ik op 14-jarige leeftijd bij het LVC naar binnen mocht. Ik ging er voor het eerst uit, zag er fantastische concerten, ontmoette er nieuwe en bijzondere mensen en speelde er zelf met verschillende bands. Veel inspirerende ervaringen die mij als persoon hebben gevormd en daarom vind ik het extra speciaal en eervol om nu een heel aantal jaar later, met de nodige ervaring en met veel enthousiasme de rol van directeur van Gebr. de Nobel op me te mogen nemen.”

Brouwer zegt enorm uit te kijken naar de invulling van zijn nieuwe functie. “Na twee jaar corona is een inspirerend en divers aanbod van muziek en popcultuur belangrijker dan ooit. Met het hele team, alle partners en uiteraard met alle Leidse muziekliefhebbers gaan we verder bouwen aan deze unieke plek in de stad.” De nieuwe directeur heeft zelf ook zijn sporen in de muziekwereld verdient. Zo heeft hij een master in muziekwetenschap en een Master of Business Administration. Als muzikant stond hij zelf ook al eens op het podium in Gebr. de Nobel. Hij is dan ook al jaren betrokken bij verschillende Leidse bands zoals Villeneuf, Jimmyhat en Junior Eats Alone. Momenteel is hij samen met Ronnie Verton actief met The Hill Station.

Voorzitter Petra Borst van de Raad van Toezicht van Gebr. De Nobel is zeer verheugd met de komst van Brouwer. “Met Rutger hebben wij gekozen voor een zeer sterke kandidaat. Hij heeft niet alleen een breed netwerk in de regio Leiden en veel ervaring op zowel zakelijk als artistiek gebied, maar hij is ook een creatieve en verbindende strateeg die Gebr. de Nobel naar een hoger plan kan tillen.”