Simon de Groot nieuwe collega VNPF-bureau

22 februari 2022

Per 7 maart 2022 komt Simon de Groot het VNPF-team versterken als beleidsmedewerker.

Simon schrijft en produceert muziek en muziektheater. Alleen vanwege dat al is hij zeer begaan met het lot en de uitdagingen in onze prachtsector. 

In zijn werk bij het NIP, de beroepsvereniging van psychologen, heeft hij een spilfunctie bekleed in de belangenbehartiging. Daar is zijn passie ontstaan voor het verbinden van leden en het vertegenwoordigen van hun belangen naar externe instanties, politici en andere belangenverenigingen. Zo heeft hij o.a. op basis van cliëntervaringen (grootscheeps opgezet monitor programma) 65 teams van instellingen en 75 zelfstandig gevestigde behandelaren doeltreffend getraind en gefaciliteerd.

Simon de Groot: “Deze job is voor mij een gouden combinatie tussen muziek en beleid. Ik hoop het bestuur en de leden van de VNPF en WNPF te helpen bij het verder ontwikkelen en realiseren van het beleid, de bijbehorende doelstellingen en natuurlijk de collectieve arbeidsvoorwaarden. Ik kijk er naar uit om de leden snel te kunnen ontmoeten om elkaar en elkaars werk beter te leren kennen.”

Berend Schans: “Met Simon halen we een ervaren verenigingsmanager binnen, die ook nog snapt wat het is om muziek te maken en het geprogrammeerd en gepresenteerd te krijgen. Wij zien uit naar een fijne en zinnige samenwerking.”

Simon gaat aan de slag als full time beleidsmedewerker. Bij de VNPF gaat Simon zich onder andere bezighouden met verschillende dossiers op het gebied van belangenbehartiging en dienstverlening. Daarbij zal hij veel contact met de WNPF-leden en het WNPF-bestuur voor het verder ontwikkelen en in stand houden van de cao-NPF.
Simon is vanaf 7 maart bereikbaar via simon@vnpf.nl / simondegroot@vnpf.nl