Bron

Stage Cultuur Inclusief

Stage Cultuur Inclusief regeling voor divers talent verlengd tot november 2024

10 oktober 2023

De regeling Stage Cultuur Inclusief voor het aanvragen van een €1000,- tegemoetkoming wordt verlengd tot 1 november 2024.

Op Stage Cultuur Inclusief kun je als culturele instelling gratis vacatures voor mbo, hbo en wo stage- en werkervaringsplekken plaatsen. Doel is die plekken divers en inclusief in te vullen. Zij zorgen voor een goede persoonlijke match.

Stage Cultuur Inclusief heeft een scherp oog voor inclusie en het stimuleren van diversiteit op instroomniveau. Daarbij gaat het om culturele diversiteit, gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie, sociaaleconomische status en opleidingsniveau. Kortom, alle studenten kunnen aankloppen voor een stage binnen de culturele sector. Met persoonlijke bemiddeling zetten zij in op een veilige stageplek voor iedereen.

Na een geslaagde match kunnen culturele instellingen een bijdrage aanvragen van €1000,- als tegemoetkoming in de kosten van de stagevergoeding. De regeling die nu loopt tot 1 november 2023, zal met een jaar verlengd worden tot 1 november 2024.

Stage Cultuur Inclusief is een initiatief van de Rijkscultuurfondsen, met extra middelen van het Ministerie OCW.