Thera Westerhoud nieuwe directeur Bevrijdingsfestival Gelderland

9 oktober 2020

Thera Westerhoud is vanaf september de nieuwe directeur van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, beter bekend als Wageningen45.

Het comité organiseert onder meer het Bevrijdingsfestival Overijssel. Westerhoud is de opvolgster van Rudy de Jager, die deze zomer afscheid nam.

Westerhoud heeft meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren van (internationale) events onder andere voor KLM, de Museumvereniging en het Allerhande Kerstfestival. Zij zal leiding geven aan een klein team medewerkers, stagiair(e)s en honderden vrijwilligers, die samen met partners in de samenleving invulling geven aan de unieke combinatie van herdenken, vieren en educatie in Wageningen, Stad der Bevrijding.

Westerhoud over haar aanstelling: “Samenwerking en verbinding, daar draait het om. Dat voor elkaar krijgen op het juiste moment, met de juiste mensen en de juiste middelen, is een kunst. Goede synergie maakt de noodzakelijke samenwerking tussen alle partijen en mensen beter en effectiever. Samen met de gemeente Wageningen staan wij voor de uitdaging om niet alleen voor 2021 weer een passend programma te presenteren, maar vooral ook om samen vooruit te denken en te definiëren in welke vorm we de vrijheid in de toekomst gaan herdenken en vieren.”