Bron

ArboNed

Tips van ArboNed: Hoe voorkom je verzuim door werkstress

14 december 2023

Als werkgever in de live popsector heb je je medewerkers hard nodig om je organisatie draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim.

Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor je medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe? ArboNed geeft tips en handvatten.

Juiste balans
Het werk stelt bepaalde eisen die medewerkers energie kunnen kosten, zoals een structureel hoge werkdruk. Maar zij kunnen ook energie van hun werk krijgen, bijvoorbeeld door steun van collega’s of leidinggevenden. Zorg ervoor dat zaken die stress veroorzaken en zaken die energie geven in balans zijn voor medewerkers. Net als een batterij moet een mens ook weer op tijd opladen.

Meer werkplezier
Herken je signalen van werkstress in je bedrijf? Ga dan het gesprek aan en kijk hoe je er samen voor kan zorgen dat je medewerkers meer plezier in het werk krijgen. Bijvoorbeeld door ze meer regelmogelijkheden te geven om hun werk aan te passen. Maar ook door je waardering uit te spreken en je medewerkers het gevoel te geven echt onderdeel uit te maken van het bedrijf.

Praktische oplossingen
ArboNed helpt graag met het voorkomen van verzuim door werkstress op een manier die bij jouw organisatie past. Doe het zelf met hulp van enkele (online) hulpmiddelen? Besteed je liever alles uit? Of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: Gebruik deze praktische tips of gids om signalen van werkstress bespreekbaar te maken en samen met je medewerkers tot een oplossing te komen.
  • Samen doen: Kun je hulp gebruiken bij het voorkomen van verzuim door werkstress? Mijn Organisatie-expert bied je 2, 4 of 8 uur hulp aan van een ervaren consultant.
  • Laten doen: Ervaar je medewerker stress en/of psychische klachten? Neem dit dan serieus en schakel een bedrijfsmaatschappelijke werker of psycholoog van ArboNed in. Zij kunnen je medewerker coachen en samenwerken aan een betere balans.

Nog meer tips en handvaten
Ben je op zoek naar nog meer tips en handvaten om verzuim door werkstress te voorkomen? Je vindt ze op de themapagina van ArboNed.

Bekijk hier ook het aanbod van een vertrouwenspersoon via ArboNed, speciaal voor VNPF-leden.