Unmute Us lanceert stemwijzer voor gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en Utrecht

11 maart 2022

Unmute Us wil festivalbezoekers een eerlijk beeld geven van de positie die de verschillende (lokale) politieke partijen innemen ten opzichte van festivals, jongerencultuur en het nachtleven.

Op 16 maart 2022 vinden er in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een belangrijk moment voor onze uitgaanscultuur, want de gemeentepolitiek speelt een grote rol in de beleidsvorming omtrent festivals en evenementen.

Unmute Us meldt: "Helaas zijn de verschillende (lokale) partijen niet altijd transparant over de standpunten die zij innemen. Daarmee bestaat het risico dat jij onbedoeld stemt tegen de nacht."

Gedurende de afgelopen weken heeft de stichting onder politici in verschillende steden een enquête uitgezet. Niet iedere partij gehoor gegeven aan deze oproep. De bevinden zijn verwerkt in de Unmute Us Stem Wijs-Wijzer. Deze wijzer heeft als doel om de stemmer een beter beeld te geven van de politieke posities ten opzichte van de Nederlandse uitgaanscultuur, maar vooral ook om jongeren bewust te maken van het feit dat partijen vaak niet zo transparant zijn over hun beleid. 

De stemhulpen zijn hier te vinden.