Vierde internationale ‘Open Club Day’ op 6 februari 2021: registratie geopend

26 november 2020

Poppodia kunnen zich vanaf heden aanmelden als deelnemer aan de vierde internationale Open Club Day, die plaats vindt op zaterdag 6 februari 2021. Dit kan in eerste instantie door het ondertekenen van het 'Open Club Day statement'.

  • Hier vind je het 'Open Club Day statement' (download hier)
  • Hier kun je je direct aanmelden als deelnemer.
  • Hier vind je algemene informatie over Open Club Day
  • Hier vind je een FAQ met veelgestelde vragen over Open Club Day

Tijdens vorige edities van Open Club Day openden muziekpodia en clubs in heel Europa overdag hun deuren en nodigden mensen uit om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt. Open Club Day kan podia helpen om negatieve stereotypes over poppodia en het nachtleven uit de wereld te helpen en de relatie met de omgeving te verbeteren. Het kan de samenwerking met lokale gemeenschappen versterken en het culturele, sociale en economische belang van podia bevestigen.

Vorige edities deden o.a. VNPF-podia Gigant, P60 en WORM al mee, samen met ruim honderd andere poppodia in Europa. Ze stelden ’s middags hun deuren open voor rondleidingen voor buren, lokale ambtenaren en andere geïnteresseerden, om zo meer aandacht en erkenning te krijgen voor hun werk en organisatie. 

Gezien de coronamaatregelen en -restricties in heel Europa, de onzekerheid over de situatie in februari 2021 en daarmee lastig plannen van activiteiten, wordt er dit jaar een flexibele draai aan Open Club Day gegeven. Podia kunnen in eerste instantie deelnemen door het ondertekenen van het 'Open Club Day statement' (download hier) en later beslissen of het ook mogelijk en gewenst is activiteiten te organiseren op zaterdag 6 februari. Organisaties, artiesten en alle muziekliefhebbers kunnen ook hun steun betuigen aan Europese livemuziekpodia door de verklaring te onderschrijven.