VNG: #MijnStemTelt Festival – Praat niet over ons, maar met ons

11 februari 2022

Wil je jongeren meer invloed geven in jouw gemeente? Of wil jij als jongere meepraten en meebeslissen over je toekomst? 

  • Lees hier meer over het programma (rechter kantlijn)
  • Meld je hier aan.

Draag dan live bij aan het gesprek tijdens het online Festival #MijnStemTelt. 
 

  • Donderdag 3 maart 
  • van 15.30 – 18.00 uur 
  • Livestream vanuit Studio EM2 in Groningen

Onze democratie kan niet zonder de betrokkenheid en inbreng van onze jongeren. Dit vinden we allemaal en toch staan jongeren vaak aan de zijlijn. Dit willen we veranderen en daar gaat het over op donderdag 3 maart, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen in een sprankelend online event, mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, de VNG en het ministerie van BZK. De uitzending vindt plaats vanuit de studio EM2 op het voormalige suikerterrein in Groningen.

#MijnStemTelt Festival gaat over hoe je jongeren meer invloed kunt geven in hun gemeente. Met verhalen, debatten, lessen, quizjes, filmpjes, muziek en theater van jong talent en tips over jongerenparticipatie uit onder meer de gemeenten Etten-Leur, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Kerkrade en Urk. 
Allemaal mensen met goede ideeën, zoals een kinderburgemeester, jongerenraadsleden, scholieren, bestuurders en wetenschappers. 
En we hebben een boodschap namens alle jongeren van Nederland, aan iedereen die het voor het zeggen heeft: praat niet over ons, maar met ons.