Wat doet Fieldlab Evenementen eigenlijk nu?

24 mei 2022

Fieldlab Evenementen bevindt zich in de derde fase met COVID-gerelateerd onderzoek. Hierbij ligt de focus niet meer op 'de waan van de dag’

Lees meer hier.

Het doel is om kennis te genereren die op de lange termijn bijdraagt aan de virusveiligheid van evenementen en overige 'live experiences’. Vanuit deze gedachte zijn de volgende drie werkpakketten gedefinieerd:

Voor deze drie pakketten zijn nieuwe plannen ontwikkeld. Rondom deze plannen en werkpakketten worden onderzoeksactiviteiten uitgevoerd in de periode tot en met 31 december 2022.

Het eerste pakket is gericht op Kennisverrijking. Het doel laat zich als volgt omschrijven: Het risicotaxatiemodel dat door de TU Delft en Fieldlab Evenementen is ontwikkeld, geeft op dit moment betrouwbare voorspellingen voor de besmettingsrisico’s.

Het doel is om dit model verder te verfijnen en inzichtelijker te maken voor gebruik door externe partijen, waar de volledige evenementenbranche van kan profiteren. Het risicotaxatiemodel is gebaseerd op de Delta-variant, die een hoger hospitalisatie en overlijdensrisico kende dan de huidige Omikron-varianten. Dit kan invloed hebben op de risicotaxatie als deze een update krijgt.