Zes vragen aan Anne Marleen de Jong

20 oktober 2020

Anne Marleen de Jong, zakelijk leider bij Le Guess Who? geeft deze week antwoord op onze zes vragen. Wat leerde Anne Marleen tijdens het afgelopen half jaar? En bij welke wereldster wilde zij achtergrond danseres worden?

Wie ben je?
Ik ben Anne Marleen, 31 jaar, geboren in Gouda en woonachtig in Amsterdam. Sinds augustus ben ik gestart als zakelijk leider bij Le Guess Who?
Ik combineer deze baan met mijn werk als zakelijk producent bij theatergezelschap WAT WE DOEN, waar we theater maken om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen.

Wat was je eerste live concert/festival?
Spice Girls in het Gelredome in 1998. Ik was 9 jaar, en mega fan. Mijn eerste festival was het laatste North Sea Jazz Festival in Den Haag in 2005. Samen met mijn vader, die sinds 1976 ieder jaar gaat, en ik sinds 2005 ook.

Waar ben je in je werk het meeste trots op?
Dat ik na jaren van het bezoeken van North Sea Jazz als trouwe fan, daar stage mocht lopen en daarna als assistent van Michelle Kuypers aan slag kon. De ontmoeting die ik daardoor kon organiseren tussen mijn vader en zijn grote held, Marcus Miller, was een heel bijzonder en onvergetelijk moment.

In mijn recente werk ben ik het meest trots op het project, Hoe ik talent voor het leven kreeg, van WAT WE DOEN dat begin 2020 speelde in de theaters. Een project over de vluchtelingenproblematiek in ons land, een theaterbeleving met 50 nieuwkomers op het podium. De bijzondere ontmoetingen, de impact op iedereen die er aan meewerkte, en de vele leerprocessen, zal ik nooit vergeten. Ik was daar de projectleider, en het is zo ontzettend zonde dat door de corona maatregelen dit bijzondere project halverwege de tour moest worden stilgelegd.

Wat zou je geworden zijn als je dit werk niet had gedaan?Achtergrond danseres bij Janet Jackson ????, en mee op wereldtournee (zowaar heb ik nog vele audities gedaan voor dansopleidingen). 

Wat heb je geleerd van het afgelopen COVID-19-halfjaar?
Incasserings- en aanpassingsvermogen. Positief blijven (vooral naar je team toe) en veel in contact blijven met je team.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt? 
Naast dat ik een grote fan van de Spice Girls was, was ik dat ook van Britney Spears, Backstreet Boys, S Club 7. Eigenlijk alle jaren ’90 popmuziek. Maar ook de RnB uit de jaren ’90, zoals Aaliyah, Janet Jackson, Destiny’s Child, Montell Jordan.

Wil je meer antwoorden lezen op onze zes vragen? Kijk hier.